Művészetek Háza - Szentes

látnivalók Szentesen

Művészetek Háza - Szentes

align=left A Művészetek Háza Magyarországon, a dél-alföldi régióban, Szentesen a városközpont magjában, a szecesssziós Petőfi Szálló mellett helyezkedik el. Üzemeltetője a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Az épületet 1840 körül kezdték építeni, 1952-ig a város legmódosabb polgárainak a tulajdonában volt. 1968-ban védett műemlékké nyilvánították. Az utóbbi évtizedben a szélső kéményen fészkelő gólyák maradtak hűségesek az épülethez, ezért került be "gólyás ház"-ként a köztudatba. 2006-ban az ingatlant a város testvérvárosával, Újszentessel elnyert pályázat keretében- újjáépíttette, mely eredeti szépségét visszakapva a belváros egyik legpatinásabb épülete lett.

align=right A Művészetek Háza sokrétű tevékenységi köre által a régióban és a városban egyedülálló, magas színvonalú kulturális szolgáltatást nyújt. Fő profilja a még élő kézművesség összefogása. Az érdeklődők számára az épületben kiállítások sorozata mutatja be a helyi kézműipar múltját, a napjainkban is működő mesterek munkáját, tevékenységét, akik sok esetben több évszázados hagyományok éltetői.

A látogatók a kézműves. műhelyekben bepillantást nyerhetnek egy-egy mesterség rejtelmeibe, miközben lehetőségük nyílik arra, hogy saját maguk is kipróbálhassák kézművesek segítségével a munkaeszközöket, elsajátíthassák a különböző technikákat.
A kézműves bemutatók mellett a kihaló mesterségek dokumentálásának és megfelelő reprezentálásának központja, kutatások kezdeményezője.

align=left A Koszta József Múzeummal karöltve olyan programsorozatot kínál az érdeklődők számára, amely az ünnepi kalendárium jeles alkalmaihoz (karácsony, húsvét, pünkösd) kapcsolódik. A Ház otthont ad nívós előadóesteknek, kiállításoknak, táncházaknak, kamaraszínházi előadásoknak, alapfokú művészeti oktatásnak és felnőtt oktatásnak is.
A nagyterem és a zárt udvar ideális helyszín baráti találkozók, céges és családi rendezvények megtartására.
Település ismertető
  • Szentes

    Szentes város Magyarország dél-alföldi régiójában, azon belül Csongrád megyében, a Tisza és a Hármas-Körös...

Szállások Szentesen



és környékén